غذای ما بهترین دارو استFOOD IS MEDICINE

درمان لاغری چیست و چگونه وزن خود را افزایش دهیم؟

درمان لاغری

لاغری و کمبود وزن یکی از مشکلاتی است که بسیاری با آن مواجه می باشند. لاغری  بیش از حد گاها سبب آزردگی و خجالت در بعضی از افراد بویژه آقایان می‌شود. همان طور که چاقی سلامت انسان را به خطر می اندازد لاغری بیش از حد نیز سبب بروز مشکلاتی برای سلامت انسان می گردد.

چگونه چاق شویم و درمان لاغری چیست؟ بهترین روش برای افزایش وزن چیست؟ سوالات مهمی است در ذهن افرادی که قصد افزایش وزن دارند که در این مقاله به بررسی آن‌ها می پردازیم.

قبل از بررسی علل لاغری و نحوه صحیح افزایش وزن اجازه دهید بحث را با محاسبه وزن ایده آل برای هر فرد شروع کنیم.

حتما بخوانید: گلوتامین چیست؟ آیا مکمل های گلوتامین چاق کننده است؟

چگونه وزن ایده آل خود را محاسبه کنیم؟

قد خود را با واحد سانتی‌متر اندازه گیری و آنرا از عدد 110 کم نمایید. برای خانم‌ها عدد بدست آمده وزن ایده آل انهاست و البته با توجه به سن این عدد می تواند تا 4 کیلوگرم کمتر و یا بیشتر باشد. به عنوان مثال قد خانمی 160 سانتی متر است آنرا از عدد 110 کسر می کنیم، عدد بدست آمده 50 است و وزن ایده آل برای این مثال 46 الی 54 کیلوگرم می‌باشد.

برای آقایان نیز قد آن‌ها با واحد سانتی متر را از عدد 110 کم می کنیم، عدد بدست آمده حداقل وزنی است که باید داشته باشند و اگر وزنشان از عدد حاصله کمتر است یعنی لاغرند و  کمبود وزن دارند. به عنوان مثال قد مردی 180 سانتی‌متر می‌باشد حداقل وزن برای او 70 کیلوگرم است و وزن ایده آل می‌تواند تا 8 کیلوگرم بیشتر از عدد بدست امده باشد، یعنی وزن ایده آل برای این مثال 71 الی 78 کیلوگرم است.

حتما بخوانید: بهترین منابع غذایی حاوی پروتئین برای افراد لاغر اندام کدامند و چقدر باید مصرف شوند؟

علل لاغری چیست؟

دو دلیل اصلی و کاملا متفاوت می توانند سبب لاغری و جلوگیری از افزایش وزن شوند:

1) سرعت سریع متابولیسم بدن
2) عدم توانایی دستگاه گوارش در هضم و جذب کامل مواد غذایی

سرعت سریع متابولیسم بدن:

میزان فعالیت غدد فوق کلیوی (آدرنال) و تیروئید و یا به عبارتی میزان هورمون‌های ترشح شونده توسط این غدد تعیین کننده سرعت متابولیسم می‌باشند. اگر این غدد پر کار باشند سرعت متابولیسم سریع (Fast Oxidation) و اگر کم کار، سرعت متابولیسم کند (Slow Oxidation) خواهد بود. سرعت متابولیسم یعنی نحوه و مدت زمانی که بدن مواد غذایی را تبدیل به انرژی و آنرا در اختیار سلول‌های بدن قرار می‌دهد.

در افرادی که متابولیسم بدنشان سریع است بخش اصلی از مواد غذایی سریعا به انرژی تبدیل می‌شود و بدن تمایلی به تبدیلشان به چربی و عضله ندارد و در نتیجه فرد در چاق شدن و افزایش وزن دچار مشکل می شود. این افراد فعال و میزان خواب و استراحتشان کم می‌باشد و تقریبا بخش اصلی انرژی بدست آمده از تغذیه آن‌ها صرف فعالیت های بدنی، فکری و جنسی می شود. در نگاه اول شاید سرعت سریع متابولیسم نکته مثبتی به نظر آید اما اگر این روال ادامه یابد بدن برای تولید انرژی به مصرف بیشتر ذخایر مواد معدنی و ویتامین‌ها پرداخته و به مرور مشکلاتی از قبیل تخریب زودرس دندان‌ها، پوست، مو و به عبارتی پیری زودرس پدید می‌آیند زیرا بدن فرصت لازم برای بازسازی بافت‌ها را ندارد.

در آزمایشات خون این دسته از افراد معمولا میزان هورمون‌های غده تیروئید (T3, T4) یا  غدد فوق کلیوی (DHEA, Cortisol, Testosterone) بیش از حد طبیعی است، به عبارتی دچار پر کاری این غدد می باشند.

حتما بخوانید: آیا روشی برای بزرگ کردن آلت تناسلی مردان وجود دارد؟

مشکلات دستگاه گوارش:

در بعضی از افراد لاغر دستگاه گوارش آن‌ها قابلیت هضم و جذب کامل مواد غذایی را ندارد به عبارتی آنزیم‌های گوارشی به اندازه کافی توسط کبد و لوزالمعده (پانکراس) تولید نمی‌شوند. علت اصلی آن نیز کمبود بعضی از مواد معدنی و ویتامین‌هایی است از قبیل آ، ب، ث، ای، منیزیم، روی، منگنز که سیستم گوارش برای تولید آنزیم‌ها از آن‌ها استفاده می‌کند، در اصلاح به این مواد کوانزیم گویند. در مواردی نیز ازدیاد بعضی از مواد معدنی مانند آهن و مس سبب اختلال در فعالیت دستگاه گوارش می‌شود و نتیجه آن کاهش تولید آنزیم‌های گوارشی و حتی بروز سایر مشکلات از قبیل یبوست و بی اشتهایی است.

برخلاف گروه اول این افراد معمولا متابولیسم بدنشان کند بوده و از نظر میزان انرژی معمولی و یا گاها افرادی کم توان و کم انرژی می‌باشند.

در آزمایشات خون این دسته از افراد میزان هورمون‌های غده تیروئید در حد طبیعی است اما گاها سطح هورمون‌های غدد فوق کلیوی و بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی پایین می‌باشد.

برنامه ما برای درمان لاغری :

در برنامه درمانی بنده با انجام آزمایش‌های خون ابتدا وضعیت متابولیسم، فعالیت غدد تیروئید، فوق کلیوی و میزان عناصر معدنی، ویتامین‌ها و هورمون‌ها در بدن بررسی می‌گردند و بر اساس اطلاعات بدست آمده برنامه‌های غذایی متنوع، مکمل‌های غذایی و درمان مناسب تجویز می‌شود که سبب تنظیم متابولیسم و تولید کافی آنزیم‌های گوارشی می‌گردد و فرد در مدت زمان کوتاه به وزن ایده ال بدون نیاز به پرخوری دست می یابد.

توجه بفرمایید بدون آزمایشات خون و مشورت با پزشک متخصص تغذیه، مصرف مکمل‌ها و پودرهای افزاینده وزن می‌تواند همراه با عوارض باشد و همچنین اگر نتیجه‌ای در افزایش وزن مشاهده شود معمولا کاذب است.

جهت کسب اطلاعات درباره چگونگی آغاز درمان با ما لطفا اینجا کلیک کنید.

نمونه هایی از نتایج درمان:

نمونه‌هایی از نتایج درمان

آقای پ.ل 19 ساله بعد از 4 ماه - 9 کیلو افزایش وزن

نمونه‌هایی از نتایج درمان

آقای م.م 21 ساله بعد از 2 ماه - 7  کیلو افزایش وزن

نمونه‌هایی از نتایج درمان

آقای پ.گ 20 ساله بعد از 3 ماه - 7 کیلو افزایش وزن

نمونه‌هایی از نتایج درمان

آقای م.ت 22 ساله بعد از 3 ماه - 6 کیلو افزایش وزن

نمونه‌هایی از نتایج درمان

آقای س.و 23 ساله بعد از 3 ماه - 6 کیلو افزایش وزن